Arhiva – stari sajt

Svetski da borbe protiv raka, 4. februar, obeležava se svake godine širom sveta…


Drugi o nama…

Redakcija časopisa Blic žena krajem svake godine bira “Naj ženu”.  Ovoga puta u njihovom izboru od deset nalazi se i naša priča..


Mesec borbe protiv raka dojke

24.10.2019. Svetski dan borbe protiv raka dojke obeležen je tribinom “Život bez raka”. Ovo je projekat Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada i Asocijacije za unapređenje zdravlja. Gostovanje na TV Kanal 9 u emisiji Otvoreni ekran.

https://www.youtube.com/watch?v=BhCJSOQsf8c


Prevencija kao prioritet – povodom Nacinalnog dana borbe protiv raka dojke, na televiziji N1 gostovale su Vesna Imbronjev, nagrađena za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke i Jasmina Lukić, iz udruženje Evropa DONA Srbija.

https://www.youtube.com/watch?v=Ten8EzNvDds&feature=youtu.be


Rano otkriven rak dojke je izlečiv!

Rano otkriven rak dojke je izlečiv – poruka je učesnika današnjeg panela. Ovim je Fond B92 u saradnji sa kompanijom AVON, obeležio 7. Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, panel na temu “Značaj podrške u procesu lečenja raka dojke” otvorio je državni sekretar Ministarstva zdravlja,  prof. dr Ferenc Vicko.  Tekst u celosti pročitajte OVDE

Ovom prilikom dodeljeno je i priznanje za izuzetan doprinos u borbi protiv raka dojke koje je ove godine pripalo Vesni Imbronjev. Ona je i osnivač Asocijacije za unapređenje zdravlja, predavač na osnovnim strukovnim studijama Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu i ICEPS-a u Beogradu. U poslednjih deset godina o pravilnoj tehnici samopregleda dojki edukovala je čak 17 659 žena.


Poziv za “Javnu raspravu o Predlogu Programa za unapređenje kontrole raka u Republici Srbiji za period 2020-2022. godine.”

Poziv na javnu raspravu

Program javne rasprave

Akcioni plan

Program za unapređenje kontrole raka


Rad  RSK na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije
https://www.zdravlje.gov.rs/tekst/337529/bilteni.php